preskoči na sadržaj
Knjižnica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radno vrijeme knjižnice

utorak: 8 - 14

četvrtak: 8 - 14

petak: 8 - 12

 

 

Knjižničarka Andrea Gambiraža, prof. hrvatskog jezika i mag. bibl.

 

 

 

Školska knjižnica nalazi se u prizemlju naše škole.  Sadrži zbirku knjižne i ne knjižne građe koja je prvenstveno namijenjena učenicima i nastavnicima za potrebe redovite nastave, ali je i potpora svim nastavnim i izvannastavnim aktivnostima škole.

Knjižnična građa sastoji se od učeničkog i nastavničkog fonda. Najveći dio obuhvaća lektirne naslove, referentnu građu (rječnike, enciklopedije, leksikone…) i stručnu literaturu.

 

Suvremena školska knjižnica je INFORMACIJSKO, MEDIJSKO I KOMUNIKACIJSKO središte svake kvalitetne osnovne škole.

Ona podupire :
•    redovnu nastavu odnosno obrazovne ciljeve i zadatke iz nastavnih planova i programa,
•    osobni razvoj svakog pojedinca, njegovo cjeloživotno obrazovanja i opću kulturu
•    izvannastavne aktivnosti u osnovnoj školi
•    kvalitetno provođenje slobodnog vremena svih učenika.

Školska knjižnica pruža obavijesti i spoznaje bitne za uspješno uključivanje u suvremeno društvo koje se temelji na znanju i informaciji.

Školska knjižnica opskrbljuje učenike vještinama za učenje kroz cijeli život, razvija njihovu maštu i osposobljava ih za život odgovornih građana.

ZADAĆA ŠKOLSKE KNJIŽNICE
Školska knjižnica daje potporu učenju, nudi knjige i izvore koji omogućavaju svim članovima škole da razvijaju kritičko mišljenje, te da postanu stvarni korisnici obavijesti u svim oblicima i medijima 

(UNESCOV-ov MANIFEST ZA ŠKOLSKE KNJIŽNICE)

 

 

 

U knjižnici možete igrati i društvene igre

 

E-knjige

 

 

Na ovim stranicama cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i šire, besplatno su dostupna učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima. Već je postavljeno oko 200 knjiga, te obilje multimedijskih sadržaja, kao što su zvučni zapisi i video materijali. Cilj projekta je na Webu objaviti SVE osnovnoškolske i srednjoškolske lektire - ukupno preko tisuću naslova!

Projekt eLektire je nastao na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a realiziraju ga CARNet i Bulaja naklada.

Informacije

Za pristup sadržaju morate se prijaviti svojim AAI@EduHR elektroničkim identitetom, kojega ste dobili u svojoj školi ili ustanovi.

Ako ne znate koja je vaša korisnička oznaka ili zaporka, obratite se administratoru elektroničkog (LDAP) imenika vaše škole ili matične ustanove.

Za dodatne informacije u vezi pristupa ovim stranicama obratite se CARNetovom Help-desku, na adresu helpdesk@carnet.hr ili telefonski na 0800 CARNet (0800/227 638)

 

Projekt Gutenberg je projekt koji je započeo Michael Hart 1971. godine, s ciljem da sve knjige koje su u javnom vlasništvu prebaci u elektronički oblik, s dva vrlo pohvalna cilja:

 • da ih se na taj način sačuva (jer papir trune)
 • da budu dostupne preko interneta svakome koga zanimaju, tko je željan znanja

Od (travnja 2014. godine), dostupno je preko 45.000 naslova, s prosjekom od 50-ak novih knjiga tjedno. Većina sadržaja su radovi i literatura zapadnjačke kulture. U projektu Gutenberg, osim romana, poezije, kratkih priča i drame, nalaze se i kuharice, stručni radovi i slično. Također, u kolekciji postoje i audio zapisi te glazbene note. Ako se pitate kako pomoći, odgovor je jednostavan. Ne morate imati niti knjige, niti skener, niti OCR softver, dovoljna je dobra volja.

 

Međunarodna dječja digitalna knjižnica

Međunarodna Zaklada za digitalnu knjižnicu (ICDL) besplatna je online knjižnica digitaliziranih dječjih knjiga na 59 jezika iz različitih zemalja. Knjižnica je namijenjena posebno djeci od 3 do 13 godina. Knjižnica je osnovana od strane Međunarodne udruge za dječje digitalne knjižnice.

Djeca mogu tražiti knjige po zemlji, jeziku, dužini, dobnoj skupini, vrsti sadržaja i emocionalnoj kvaliteti.

Napredna opcija pretraživanja također je dostupna za iskusnije ili starije korisnike, a svi se korisnici mogu registrirati za spremanje postavki pretraživanja i omiljenih knjiga.

Knjige se odabiru na temelju kvalitete i prikladnosti i prikazuju se na izvornom jeziku uz dopuštenje autora izdavača ili autora. Knjižnični cilj je poticati ljubav prema čitanju, spremnost na učenje i odgovor na izazove svjetske pismenosti.

 

 

 

Slikovnice
Radio emisije
E-časopisi

 

 

E-ČASOPISI ZA UČENIKE

 • ABC tehnike – časopis Hrvatske zajednice tehničke kulture
 • BUG - informatički časopis
 • Drvo znanja - enciklopedijski časopis za mlade
 • E-Kids - edukativno zabavni informatički časopis za osnovnoškolce
 • Mak - časopis s temama iz područja religije
 • Matka - časopis s temama iz područja matematike
 • Meridijani - časopis s temama iz područja geografije
 • National geographic - hrvatsko izdanje
 • Radost - Naša djeca
 • Modra lasta - edukativno zabavni časopis

 

E-ČASOPISI ZA NASTAVNIKE

 

Google Znalac

 

GOOGLE SCHOLAR

Google Scholar ili u hrvatskoj inačici Google znalac je usluga koju Google nudi na svojoj tražilici, a služi za jednostavan način pretraživanja akademske literature. Mogu se pretraživati članci, diplomske, magistarske i doktorske disertacije, knjige, sažetci, radovi akademskih izdavača, profesionalnih društava, mrežni repozitoriji sveučilišta i drugih organizacija.

Wolfram Alpha

Wolfram Alpha je znanstvena tražilica razvijena od strane kompanije Wolfram Research. Alpha ne radi poput klasičnih tražilica tipa Google, već pomoću ugrađenih algoritama pokušava odgovoriti na vaš upit odnosno pitanje. Alpha ne daje rezultate poput prijašnjih tražilica već ih povezuje s poznatim stvarima i zapravo izračunava rezulatate koristeći se bazom algoritama i snagom tisuća procesora koji se nalaze u Dell centrima. Djelo je čovjeka po imenu Stephen Wolfram. Javnosti je predstavljena 15. 5. 2009.

Sada je

Koliko nas je online?

PŠ Tinj

Školski kurikul i GPP

Popis udžbenika

Raspored zvona

Vremenik

TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 7. 5. 2013.

Ukupno: 124818
Ovaj mjesec: 652
Ovaj tjedan: 1
Danas: 1

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Grb Eko skupine Palatium


Anketa
Koji vam je najbolji predmet?

Učenje i zabava

 

 


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju