preskoči na sadržaj
Vijesti

Blagdan sv. Kuzme i Damjana

Poštovani roditelji i učenici,

povodom dana Općine Polača te blagdana sv. Kuzme i Damjana nastava se u Matičnoj i Područnoj školi neće održati u ponedjeljak 27. rujna 2021. godine. Od utorka 28. rujna nastava će se održati prema važećem rasporedu.

Lijep pozdrav i ugodan produženi vikend.

Ravnatelj

Mate Bobanović, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 24. 9. 2021. 12:14

Sabor malih glagoljaša

Drugog vikenda u mjesecu rujnu održava se festival Sabor malih glagoljaša "Ajmo dico glagoljati" na prostoru Rogovske opatije uz crkvu sv.Roka iz 11.stoljeća, kao i uz obalu u Turnju i Sv.Filipu i Jakovu. Već tradicionalno i naša škola sudjeluje u toj hvalevrijednoj manifestaciji. Učiteljica Marijana Polegubić i učenici drugog razreda, uz velikodušnu pomoć dviju učenica šestog razreda, izradili su glagoljicu na privjescima i cvjetićima.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 24. 9. 2021. 10:09

Početak nastave

Poštovani roditelji,
nastava u novoj školskoj 2021./2022. godini započet će u ponedjeljak 6. rujna. Prvi dan održat će se jedan školski sat u kojem će razrednici učenicima podijeliti udžbenike, a učenicima iz Tinja i radne materijale. Učenici sa sobom trebaju ponijeti školsku torbu.
Učenici prvog razreda trebaju doći u pratnji jednog roditelja i za njih će se, zbog epidemioloških mjera, organizirati kratko primanje na školskom igralištu nakon čega će se učenici sa svojom učiteljicom uputiti prema učionici.
Autobus za matičnu školu vozi u 07.15 za Kakmu, 07.20 Tinj, Prtenjače 07.35 i Rasti 07.40. Autobus za Područnu školu u Tinju vozi u 08.15.
 
Sretno svima u novoj nastavnoj godini, naročito prvašima.
 
Ravnatelj
Mate Bobanović, prof. 
  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 3. 9. 2021. 13:00

Predbilježbe za Program predškole

Poštovani,

OŠ Franka Lisice Polača vrši predbilježbe za organizaciju Programa predškole pri OŠ Franka Lisice Polača. Molimo sve roditelje djece rođene do 31. ožujka 2016. godine da se do 10. rujna 2021. godine jave osobno ili putem telefona u Školu te dostave ime i prezime djeteta, datum rođenja djeteta i kontakt telefon jednog od roditelja. O početku programa predškole roditelji predškolaca bit će pravovremeno obavješteni.

Ravnatelj

Mate Bobanović, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 24. 8. 2021. 09:55

Javni poziv za osobne pomoćnike u nastavi - županijski Vijest ima dokument u privitku

Javni poziv za zainteresirane osobe za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama - partnerima u projektu u školskoj godini 2021./2022.

Javni poziv nalazi se u privitku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 9. 8. 2021. 11:14

Javni poziv za osobne pomoćnike u nastavi Vijest ima dokument u privitku

Grad Zadar objavio je Javni poziv za pomoćnike u nastavi. Raspisan je poziv za 107 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju koji su integrirani u redovni sustav osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja u osnovnim školama Grada Zadra. Za odabir pomoćnika u nastavi zaduženo je Povjerenstvo koje je imenovao gradonačelnik. Prijave se zaprimaju do 13.kolovoza na Upravni odjel za odgoj i školstvo grada Zadra.

Dokumenti javnog poziva i privole su u prilogu (klik na :opširnije:)

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 19. 7. 2021. 18:46

Popis dodatnih obrazovnih materijala Vijest ima dokument u privitku

Tablice s dodatnim obrazovnim materijalima (radnim bilježnicama) možete vidjeti ovdje u priloženim dokumentima. Klikom na ::opširnije::

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 6. 7. 2021. 12:30

OBAVIJEST O DOPUNSKOJ NASTAVI

Dopunska nastava za osmi razred iz engleskog jezika i fizike organizirat će se od 24. do 30. lipnja prema sljedećem rasporedu

Raspored dopunske nastave
 

četvrtak

24. 6.

petak

25. 6.

ponedjeljak

28. 6.

utorak

29. 6.

srijeda

30.6.

1. engleski jezik fizika engleski jezik fizika engleski jezik
2. engleski jezik fizika engleski jezik fizika engleski jezik
3. fizika engleski jezik fizika engleski jezik fizika
4. fizika engleski jezik fizika engleski jezik fizika

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 23. 6. 2021. 11:15

Online radionica "Mozak treba vježbati"

Na online radionici u organizaciji Gradske knjižnice Zadar sudjelovali su učenici prvog razreda s učiteljicom Marijanom i knjižničarkom Andreom. Slušali su priču "Alba, riba koja živi sto godina" koju im je čitala knjižničarka Emilija s dječjeg odjela. Prvašići su s užitkom poslušali priču i rado odgovarali na sva pitanja te tako pokazali da su jako ekološki osviješteni i pažljivi.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 9. 6. 2021. 10:01

TESTIRANJE I UPISI U PRVI RAZRED

📣🔔
Poštovani roditelji budućih prvašića, testiranje za upis u prvi razred održat će se 14. lipnja 2021. u matičnoj školi prema već dogovorenom rasporedu.
 
 
Upis djece u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022. obavit će se  21. lipnja 2021. g. (od 9 :00 do 11:00 sati) u matičnoj školi, URED PEDAGOGA.
 
 
Od dokumentacije potrebno je dostaviti:
• domovnica (kopija)
• rodni list (kopija)
• medicinsku dokumentaciju (ukoliko posjedujete)
  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 8. 6. 2021. 10:06

Sportski dan 2021.

U petak 4. 6. održali smo Sportski dan. Utrku svih učenika naše škole upriličili smo na nogometnom igralištu Bićina. Sudjelovali su svi učenici od prvog do osmog razreda. Prva tri mjesta u zadanim kategorijama ovjenčali smo medaljama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 7. 6. 2021. 08:45

Dan sjećanja na Franka Lisicu

 

Poštovani roditelji, dragi učenici,

 

 

nažalost ni ove godine nismo u mogućnosti obilježiti sjećanje na Franka Lisicu sportskim susretima i kulturnim događanjima kako smo to radili prethodnih godina, ali ni globalna pandemija ne može nas spriječiti da u čast ovoga hrabroga mladića i mnogih drugih koji su nesebično položili živote na oltar domovine zapalimo svijeće kao vječni simbol svjetla i nade u bolje sutra.

 

U ime učenika i djelatnika naše Škole ravnatelj Mate Bobanović i domar Zoran Zelić položili su 1. svibnja vijenac i zapalili svijeću na brdu Štrkovača na mjestu gdje je poginuo Franko, dok su 3. svibnja uz vodstvo ravnatelja i predstavnici učenika nižih razreda zapalili svijeće za Franka.

 

Vječna mu slava i hvala.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 3. 5. 2021. 11:45

Dan planeta Zemlje

Međunarodni Dan planeta Zemlje na cijeloj se zemaljskoj kugli obilježava istoga dana:

22. travnja.

To je dan kada bi se svatko od nas trebao zamisliti i zapitati: Što ja mogu učiniti za spas Zemlje? Kako mogu pridonijeti tome da naš planet – taj naš jedini dom koji imamo – spasimo od onečišćenja i uništenja te ga očuvamo za sebe, svoju djecu i one koji dolaze poslije nas?

 

Učenici naše škole su itekako svjesni važnosti očuvanja okoliša i važnosti čuvanja svog planeta i sudjelujući u Eko skupini njeguju naš mali botanički vrt.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 22. 4. 2021. 09:37

Program predškole

Dragi predškolci i roditelji predškolaca,

 

u utorak 6. travnja 2021. godine u 8 sati započet će s radom program predškole u OŠ Franka Lisice Polača.

 

Veselimo se druženju s našim budućim prvašima.

 

Ravnatelj

Mate Bobanović, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 31. 3. 2021. 12:09

BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID Vijest ima dokument u privitku

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt je koji ima za cilj pružanje psihološke podrške mladima u Hrvatskoj i očuvanje mentalnog zdravlja mladih za vrijeme pandemije koronavirusa, koji su pokrenuli Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora.

Frustracija zbog ograničavanja socijalnih kontakta i izlazaka, osjećaj usamljenosti, zabrinutost oko završetka školske godine i mature, prevelik stupanj kritike odraslih u odnosu na odgovornost mladih, ali i strah od zaraze za članove svojih obitelji samo su neki od problema s kojima se susreću mladi u Hrvatskoj tijekom pandemije koronavirusa.

 

Mladi iz raznih dijelova Republike Hrvatske istaknuli su i kako imaju  potrebu za razgovorima o mentalnom zdravlju sa stručnom službom škola na satovima razrednika, ali i da im većini nije ugodno tražiti izravnu pomoć za svoja psihička stanja. Većina ih je navela kako bi se anonimno javili i potražili psihološku pomoć stručnjaka jer među prijateljima osjete kako se mladi teško nose u okolnostima izazvanim koronavirusom.

 

” Svjesni situacije koje je pred mlade u Hrvatskoj stavila pandemija koronavirusa, te izazova koje je donijelo “novo normalno” željeli smo doznati koji su njihovi najveći problemi, te dobiti izravna saznanja o utjecaju pandemije na njihove živote i mentalno zdravlje. Uvidjeli smo potrebu za sustavnom i stručnom podrškom mladima, te se u suradnji sa Hrvatskom psihološkom komorom pokreću linije za telefonsko savjetovanje mladih. Radi se o sveukupno 21 liniji koje će biti otvorene u 20 hrvatskih županija i gradu Zagrebu unutar projekta “Brini o sebi – Budi dobro – Proživi Covid”. Mladima želimo poručiti kako ih razumijemo, te se nadamo da će im ovaj vid podrške biti jedan od načina za lakše prebrođivanje trenutačne situacije.” – poručila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić.

 

U prilogu možete pronaći brošuru i brojeve telefona na koje se možete obratiti stručnjacima ukoliko osjećate potrebu za savjetom ili razgovorom.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 27. 1. 2021. 10:50

PREDUPIS U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

PREDUPIS U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

za školsku 2021./2022. godinu.

 

Prijava djece, obveznika, doraslih za upis u prvi razred osnovne škole u šk.god.2021./2022. provest će se u vremenu od 1.veljače do 5. veljače 2021. god.

Sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama prijavu predupisa djeteta roditelj može izvršiti na dva načina:

  1. Ispunom obrasca za predupis (priložen dokument:OBRAZAC-predupis), te slanjem istog na mail: pedagog.polaca@gmail.com
  2. Ispunom obrasca za predupis u holu OŠ Franka Lisice Polača

Na sistematski pregled kod školskog liječnika potrebno je donijeti na uvid pedijatrijski zdravstveni karton, iskaznicu imunizacije i nalaz stomatologa (zubna putovnica- obrazac možete preuzeti na web stranici škole). Na dan pregleda djeca će primiti cjepivo protiv ospica, zaušnjaka i rubeole (MMR).

 

PRIJEVREMENI UPIS

Za prijevremeni upis u 1.razred, roditelj/skrbnik može najkasnije do 31. ožujka tekuće godine podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za povjerene poslove državne uprave Zadarske županije (Obrazac 6), za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika.

Uz obrazac 6, roditelj/skrbnik treba priložiti presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

O točnom datumu upisa u 1.razred osnovne škole, bit ćete obaviješteni nakon obavljenog sistematskog i školskog testiranja djece.

 

Pedagoginja: Sanja Medić

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 20. 1. 2021. 11:30

Obavijest o početku nastave

Poštovani roditelji i dragi učenici, 
nastava u 2. polugodištu školske godine 2020./2021. započinje 18.1. 2021. u 8 sati ujutro. Učenici nižih razreda (1.-4.) nastavu će kao i do sada pratiti u školi gdje će ih dočekati njihovi učitelji. Isto vrijedi i za područnu školu Tinj.
Učenici viših razreda (5.-8.) 2. polugodište započet će online. Online nastava će se odvijati u kanalima na MS Teamsu. Više informacija učenici i roditelji dobit će od svojih razrednika.
Vidimo/čujemo se u ponedjeljak u 8.
 
Ravnatelj Mate Bobanović
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 15. 1. 2021. 17:28

Sretan Božić

Sretan Božić i uspješnu novu 2021. godinu svim učenicima i roditeljima žele djelatnici Osnovne škole Franka Lisice Polača!

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 23. 12. 2020. 20:09

Vukovaru za dar

Dragi učenici i roditelji,

ove godine se organizira 25. humanitarna akcija Vukovaru Za Dar. Zbog protuepidemioloških mjera donacije mogu biti isključivo novčana sredstva. U holu škole bit će postavljena kutija za donacije te svoje novčane priloge možete ostaviti do kraja tjedna (11.prosinca 2020.).
 
Unaprijed zahvaljujemo na sudjelovanju u akciji.
 
Ravnatelj: Mate Bobanović
  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 7. 12. 2020. 12:59

Marijini obroci

I ove smo, nadasve neobične godine uspješno sudjelovali u akciji prikupljanja novčanih sredstava za Marijine obroke. Omogućili smo nekolicini afričke djece svakodnevni školski obrok. Male ruke su se još jednom složile i pokazale veliko srce.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 6. 11. 2020. 12:35

Neka naše misto bude čisto

                  Povodom Međunarodnog dana smanjenja prirodnih katastrofa, u četvrtak 8. listopada od 9 do 12:30 sati u Polači se održala akcija čišćenja u predjelu Gaj te prigodni program ispred Osnovne škole Franka Lisice, tijekom kojega su učenici i ostali sudionici akcije sudjelovali u eko kvizu i kreativnoj radionici oporabe različitih otpadnih materijala.

Tijekom akcije i prigodnog programa sa sudionicima akcije razgovaralo se o važnosti očuvanja okoliša kroz smanjivanje otpada te poduzimanja mjera za ublažavanje klimatskih promjena koje predstavljaju rastuću prijetnju u 21. stoljeću i izazov za cijelo čovječanstvo.

Uz Općinu Polača i pripadajuće komunalno društvo najavljeno je sudjelovanje raznih udruga i organizacija s područja Općine.

Za one koji nisu u mogućnosti osobno prisustvovati događaju, isti će se moći pratiti i uživo putem streaminga na mrežnoj stranici projekta. Također, događaj će se prevoditi na znakovni jezik prilagođen osobama s invaliditetom.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 8. 10. 2020. 17:17

Sabor malih glagoljaša

I ove je godine organiziran Sabor glagoljaša "Slovo rogovsko". Program Sabora prilagođen je trenutnoj epidemiološkoj situaciji i radionice nisu otvorene za javnost. Učenici naše škole s učiteljicom Marijanom Polegubić i ove su godine sudjelovali na Saboru. Učenice petog razreda izradile su glagoljska slova koja su bojali naši najmlađi učenici, naši prvaši.

Pohvale svima!

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 30. 9. 2020. 15:38

Sufinanciranje školskog pribora i opreme - Grad Benkovac Vijest ima dokument u privitku

Grad Benkovac na temelju Odluke o sufinanciranju nabave školskog pribora i opreme za učenike osnovnih škola u školskoj 2020./2021. godini ("Službeni glasnik Grada benkovca" br. 6/2020.) sufinancirat će roditeljima ili starateljima djece osnovnoškolske dobi, koji imaju prebivalište na području Grada Benkovca, troškove nabave školskog pribora i opreme.

 

Službeni dokument je priložen (klik na ::opširnije::)

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 8. 9. 2020. 14:30

PROVEDBENI PLAN RADA OSNOVNE ŠKOLE FRANKA LISICE POLAČA U ŠK. GOD. 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

Vjerujem da vam je već svima poznato da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo dana 24. kolovoza 2020. godine objavio nove Upute namijenjene za rad osnovnih škola u školskoj godini 2020./2021. Prema sadašnjim epidemiološkim uvjetima rad u školi uz pridržavanje preporučenih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće.  Stoga, od ponedjeljka 7. rujna 2020. godine svi roditelji mogu poslati učenike razredne i predmetne nastave u školu. 

Kako bismo svima olakšali povratak u školu i još jednom napomenuli što je bitno za uspješnu realizaciju nastave izradili smo provedbeni plan kroz nekoliko točaka.

Više informacija možete pročitati na poveznicama, klikom na "opširnije"

  v.d. ravnatelja Mate Bobanović

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 4. 9. 2020. 20:18

"Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka"

 
 
Dragi partneri,
 
ovim Vas putem obavještavam kako je  s današnjim datumom objavljen "Javni poziv za zainteresirane osobe za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama - partnerima u projektu u školskoj 2020./21. godini" te uz njega i obrazac "Privole za prikupljanje i obradu osobnih podataka" na mrežnim stranicama Zadarske županije (Aktivni natječaji): https://www.zadarska-zupanija.hr/natjecaji-i-javna-nabava/potpore-i-priznanja/aktivni-natjecaji,
te će isti biti objavljen i na stranicama Agencije za razvoj Zadarske županije- Zadra Nove (Natječaji i javni pozivi): https://www.zadra.hr/hr/natje%C4%8Daji-i-javni-pozivi.
 
Unaprijed zahvaljujem.
 
Srdačan pozdrav,
 
Marina Diklić, mag.polit.soc.
  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 10. 8. 2020. 18:50

ZAPRIMANJE I EVIDENCIJA PRIJAVNICA

ZAPRIMANJE I EVIDENCIJA PRIJAVNICA

Poštovani roditelji, dragi osmaši!

Sukladno Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., 22. srpnja 2020. godine u 12 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata, te je od tog trenutka omogućen ispis prijavnica. 

Potpisivanje prijavnica održat će se u OŠ Franka Lisice Polača u četvrtak, 23. srpnja od 8:30 do 11:00 sati, sukladno epidemiološkim mjerama, te pozivamo učenike 8. razreda da u pratnji roditelja/skrbnika dođu potpisati istu.

Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka. 

Učenici koji su ostvarili pravo izravnog upisa kao učenici s teškoćama u razvoju na rangiranju koje je završeno 8. srpnja 2020. NE nose prijavnice u osnovnu školu (jer su svoju prijavu potpisali u županijskom upravnom odjelu). 

Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe, ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova.

Povjerenstvo za upise

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 22. 7. 2020. 12:40

Podjela svjedodžbi

Podjela svjedodžbi za RAZREDNU NASTAVU bit će u ponedjeljak 6. srpnja u 8 sati.

Podjela svjedodžbi za PREDMETNU NASTAVU bit će u utorak 7. srpnja u 8:30.

 

Mole se djeca da dođu s maskama i rukavicama prema preporukama HZJZ.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 2. 7. 2020. 10:58

Dodatni obrazovni materijali Vijest ima dokument u privitku

U priloženim dokumentima nalazi se popis

DODATNIH OBRAZOVNIH MATERIJALA (radnih bilježnica). Tablice su za svaki razred.

Klik na :: opširnije :: priloženi dokumenti

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 2. 7. 2020. 10:49

Riječ ravnateljice

Dragi učenici, sutra je zadnji dan nastave.  - KONAČNO - , rekli bismo . Pohvala svim učenicima, a i vama dragi roditelji. Nije bilo lako, ova godina je bila turbulentna od samog početka. Svi smo svjedoci kako ništa nije isto. Svjedoci smo jednog vremena u kojem se događa nešto što je iznad nas...Bez obzira na sve to nije razlog da se ne opustite i koliko nam KORONA  dozvoli uživajmo u ljetnim čarolijama, napunimo baterije za nove izazove. DRAGI OSMAŠI ŽELIM VAM DA SE SVI USPJEŠNO UPIŠETE U ŽELJENA ZANIMANJA - , A SIGURNO HOĆETE JER SVE OVE GODINE STE SE TRUDILI... ČUVAJTE SE ...
 
 
Ravnateljica Kata Ivković
  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 25. 6. 2020. 18:29

Testiranje i upis u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

Stručna služba škole nastavlja s testiranjem djece za upis u prvi razred.

Testiranje će  se provoditi  15. i 16. lipnja 2020.g. prema utvrđenom rasporedu. (Vidi ::opširnije::)

 

Testiranje provodimo uz preventivno – zaštitne mjere i preporuke HZJZ:

- roditelji ne ulaze u školu

- roditelji dovode djecu na glavni ulaz u školu. Potrebno je održavati fizičku udaljenost najmanje 1,5 m

- provođenje pojačane higijene ruku pri ulasku i izlasku iz učionice, dezinfekcija potplata pri ulazu, dezinfekcija pribora i prostora

 Neposredno prije dolaska izmjeriti djetetu tjelesnu temperaturu! U slučaju povišene temperature nazvati Školu radi dogovora novog termina. 

 

 

Upis djece u prvi razred provodit će se

29. i 30. lipnja u vremenu od 9.00 do 12.00 sati.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 12. 6. 2020. 08:58

Sretan Dan državnosti

Tek kad mi jednom s dušom po svemiru se krene,
Zaorit ću ko grom:
O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
To moj je, moj je dom!

Silvije Strahimir Kranjčević: Moj dom

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 29. 5. 2020. 15:15

Upis u srednju školu

obavještavamo vas da je dana 27. svibnja 2020. godine u Narodnim novinama, broj 62/2020, objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., čiji je sastavni dio i struktura razrednih odjela i broja učenika I. razreda.

Odluka je dostupna na sljedećoj poveznici: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html

 

Ističemo da je ove godine propisana mogućnost dostave prijavnica za upis, upisnica u školu, kao i dokumenata o ispunjavanju posebnih uvjeta za upis, osobno ili elektroničkim putem.

 

Isto tako, prilikom dostavljanja dokumentacije elektroničkim putem učenik ili roditelj/skrbnik može se izjasniti i o izbornim predmetima te odabiru stranog jezika, kao i o svim posebnostima koje su vama važne za organizaciju nastave u sljedećoj školskoj godini.

Sva propisana dokumentacija može se uslikati ili skenirati te poslati elektroničkim putem.

 

Što se tiče dostavljanja originalne dokumentacije u osnovnu školu (prijavnice učenika koji su je poslali elektroničkim putem), dostavljanje originala nije potrebno.

Originalnu dokumentaciju učenika koja se predaje u srednju školu (upisnice i dokumenti koji su uvjet za upis) učenik ili roditelj/skrbnik može donijeti do kraja rujna 2020.

Preporučamo da razrednik u I. razredu srednje škole odmah na početku rujna organizira i dogovori način i rok za dostavu originala.

Ako učenik ne dostavi originalnu dokumentaciju, srednja škola se radi daljnjeg postupanja može obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Upravi za odgoj i obrazovanje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 29. 5. 2020. 09:45

Obavijest za roditelje djece u razrednoj nastavi

Dragi roditelji, 

zbog prekida u vodoopskrbi u mjestima Polači i Tinju, odnosno lokacijama naše matične i područne škole, u ponedjeljak 25. svibnja nećemo početi s nastavom u školama jer nestanak vode nas onemogućuje u provođenju epidemioloških mjera, pranja ruku i održavanja higijene. 

Sve daljnje obaviesti dobit ćete od učiteljica vaše djece.

Nastava će se održati na daljinu.

Ravnateljica: Kata Ivković,prof.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 22. 5. 2020. 16:40

Obavijest

 OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA OD 1. DO 4. RAZREDA

          POŠTOVANI RODITELJI - DRAGI UČENICI!!!


OD PONEDJELJKA 25.SVIBNJA 2020.g., ZAPOČINJE REDOVITA NASTAVA U ŠKOLI ZA SVE UČENIKE RAZREDNE NASTAVE

 

  Upute - HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO- upućuju nas da je
škola sigurna za zaposlenike  i učenike uz pridržavanje navedenih mjera pa učenici razredne nastave trebaju ići u školu.

       Učenici od 1. do 4. razreda mogu doći u školu, osim onih učenika
koji zbog epidemioloških - zdravstvenih razloga ili nekih drugih opravdanih razloga ne mogu doći u školu. Roditelji su dužni obavijestiti učiteljice o izostanku djeteta.

    SVI UČENICI U ŠKOLI TREBAJU SE PRIDRŽAVATI EPIDEMIOLOŠKIH MJERA PROPISANIH NA TEMELJU PREPORUKA HZJZ-a.

opširnije : 
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf


OSTALE INFORMACIJE VEZANE ZA ULAZAK /IZLAZAK IZ ŠKOLE/ODMORI RASPORED  I DRUGE OBAVIJESTI DOBIT ĆETE PREKO UČITELJICA VAŠE DJECE UOBIČAJENIM NAČINOM   

BIT ĆE ORGANIZIRAN PRIJEVOZ AUTOBUSOM ZA SVE ONE UČENIKE KOJI IMAJU PRAVO NA PRIJEVOZ

RADUJEMO SE SUSRETU DOBRO NAM DOŠLI

Ravnateljica: Kata Ivković,prof.

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 21. 5. 2020. 20:26

Vraćanje knjiga u školsku knjižnicu

 

Draga djeco, knjige iz lektire moći ćete vratiti prema sljedećem rasporedu:

 

 

razredna nastava u ČETVRTAK 21. 5. od 9 do 12 sati.

predmetna nastava u PETAK 22. 5. od 9 do 12 sati.

Na papir OBAVEZNO napišite ime, prezime i razred i umetnite ga u knjigu koju vraćate (nek viri vani dio s imenom - kao bookmark). Knjige ćete odložiti u kutiju na ulazu u školu. 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 15. 5. 2020. 08:48

Obavijest za roditelje predškolaca Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

od 11. svibnja 2020. nastavlja se provedba sistematskog liječničkog pregleda prije upisa u prvi razred osnovne škole i cijepljenje koje je bilo obustavljeno zbog COVID pandemije.

Sistematski pregledi će se obavljati u ambulanti školske medicine u drugoj polovici 5.mjeseca u Benkovcu na adresi Antuna Mihanovića 21B, 23420 Benkovac (ambulanta se nalazi u sklopu Doma zdravlja Benkovac- iznad amb. hitne pomoći).

Pojedinačni termini sistematskih pregleda (tablica) kao i drugi važni podatci nalaze se u priloženom dokumentu.

Kliknite na ::opširnije::

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 14. 5. 2020. 16:23

Epidemiološke mjere i izjava za roditelje

EPIDEMIOLOŠKE MJERE I IZJAVA RODITELJA ZA IZNIMNU MOGUĆNOST ORGANIZACIJE NASTAVE OD 11. SVIBNJA ZA UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda.

Nastavno na prethodnu obavijest o iznimnoj mogućnosti organiziranja nastave za učenika od 1. do 4. razreda, a koji ispunjavaju odgovarajuće uvjete (navedene u prethodnoj obavijesti), objavljujemo ovdje epidemiološke mjere za djecu i roditelje koje će vrijediti u školi u slučaju da bude potrebe organiziranja nastave. Iste te mjere su sastavni dio pisane izjave koju trebaju potpisati roditelji učenika koji žele da im dijete nastavu pohađa u školi.
 

EPIDEMIOLOŠKE MJERE U ŠKOLI --> Preuzmi dokument

IZJAVA RODITELJA -->  Preuzmi izjavu 

 

 

Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja pohađa nastavu u školi dužni su potpisanu izjavu predati NAJKASNIJE DO SRIJEDE 6. SVIBNJA 2020. GODINE DO 12.00 SATI.

Potpisanu izjavu moguće je dostaviti na sljedeća dva načina:

   - Osobno donijeti isprintanu i potpisanu izjavu u matičnu školu u Polači u vremenu od 8.00 do 12.00 sati

   - Isprintati i potpisati izjavu te ju skenirati ili fotografirati i poslati na e-mail  ured@os-polaca.skole.hr

Samo potpisane izjave koje su predane u navedenom roku smatrati će se valjanom prijavom za nastavu od 11. svibnja u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 3. 5. 2020. 11:20

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA U VEZI IZNIMNE MOGUĆNOSTI ZA NASTAVU OD 11. SVIBNJA

Poštovani,

puno ste toga čuli iz medija, od 11. svibnja 2020.g.,trebale bi se
otvoriti škole za učenike razredne nastave. NAPOMINJEMO ovdje se radi samo o iznimnim situacijama i da neće sva  djeca moći doći u školu.

Epidemiološka situacija i preporuke ne dozvoljavaju da nastava počinje normalno. ZA SVU DJECU SU NA SNAZI STROGE MJERE SPRJEČAVANJA ŠIRENJA OPAKOG VIRUSA .

Nastava će se  samo U IZNIMNIM SLUČAJEVIMA OSIGURATI ZA DJECU KOJA MORAJU ISPUNJAVATI SVE UVJETE  PREMA 
PREPORUKAMA HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO:


RODITELJI/STARATELJI, čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su
se odlučili da njihovo dijete od

11.svibnja 2020.g., pohađa nastavu u školi ( nastava bi bila od 8:00 do
12:00) , dužni su do SRIJEDE 6.5.2020. DO 12:00 SATI DOSTAVITI:

      1. Potpisane izjave možete osobno donijeti u MATIČNU ŠKOLU

      2. Ili isprintati, potpisati i skenirane poslati na službeni
e-mail škole

       
ured@os-polaca.skole.hr

ČUVAJTE SE I MOLIM VAS DOBRO PROČITAJTE NAPUTKE PRIJE POTPISIVANJA

Ravnateljica Kata Ivković

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 3. 5. 2020. 11:16

Sjećanje na Franka Lisicu

Na Štrkovači su u ime cijele škole Franka Lisice Polača svijeće zapalili i pomolili se ravnateljica Kata Ivković, učiteljica Ivana Peraić i domar Zoran Zelić. 

 

Sjetite se i vi našeg Franka i odajte mu počast, zapalite svijeću večeras u 20 sati.


 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 2. 5. 2020. 12:54

Obavijest

Poštovani roditelji, dragi učenici,

u petak 1. svibnja MEĐUNARODNI JE PRAZNIK RADA, a vi dragi učenici nemate nastavu. Uživajte u blagodatima svibnja. Svima vama, naravno roditeljima i djelaticima škole čestitamo ovaj blagdan, bez obzira na novonastalu situaciju - radujmo se radu, radujmo se životu.

     Ove godine nismo u mogućnosti obilježiti sjećanje na Franka Lisicu sportskim susretima i kulturnim događanjima kako smo to planirali, ali nam nitko ne brani u čast ovoga hrabroga mladića i mnogih drugih - koji su nesebično položili živote na OLTAR DOMOVINE – zapaliti svijeće kao vječni simbol svjetla i nade u bolje sutra.

 U subotu 2. svibnja  - U 8.00 SATI NAVEČER ZAPALIMO SVIJEĆU U ZNAK SJEĆANJA NA FRANKA LISICU KOJI JE 2. SVIBNJA 1991. POGINUO NA BRDU ŠTRKOVAČA PONAD POLAČE.

- HVALA MU I SLAVA –

 

 

Ravnateljica: KataIvković

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 28. 4. 2020. 10:49

Dan planeta Zemlje

Međunarodni Dan planeta Zemlje na cijeloj se zemaljskoj kugli obilježava istoga dana:

22. travnja.

To je dan kada bi se svatko od nas trebao zamisliti i zapitati: Što ja mogu učiniti za spas Zemlje? Kako mogu pridonijeti tome da naš planet – taj naš jedini dom koji imamo – spasimo od onečišćenja i uništenja te ga očuvamo za sebe, svoju djecu i one koji dolaze poslije nas?

 

Učenici drugog razreda su itekako svjesni važnosti očuvanja okoliša i važnosti čuvanja svog planeta i napravili su plakate. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 21. 4. 2020. 12:34

Ankete

Draga djeco, dragi roditelji,
na ovim poveznicama naći ćete upitnike o nastavi na daljinu. Iako se trudimo najbolje što znamo, svjesni smo da uvijek može bolje. Stoga nas zanima i vaše mišljenje.
Unaprijed zahvaljujemo na suradnji!
Vaši učitelji, stručna služba i ravnateljica
 
  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 15. 4. 2020. 11:05

Vrednovanje Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji,

nadam se da ste se malo odmorili. Nastava - na daljinu - se nastavlja.

Od 14. travnja 2020., započinje vrednovanje učenika kao što ste već čuli i vidjeli iz medija.

Sve o tom dokumentu možete saznati i pročitati  na stranicama škole.

Ako se ukaže bilo kakav problem tu su naši učitelji, razrednici, pedagoška služba, koji će vam rado pomoći i pružiti informacije.
Klikom na opširnije naći ćete sažete upute o vrednovanju, a u priloženim dokumentima i prezentaciju ministarstva.


Lijep pozdrav . Ravnateljica: Kata Ivković,prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 14. 4. 2020. 12:23

Obavijest

Poštovni roditelji, dragi učenici,

lagano prolazi i treći tjedan nastave na daljinu. Zaključak učitelja/učiteljica nakon održanih sjednica Razrednog i Učiteljslkog vijeća je taj da su uglavnom zadovoljni nastavom na daljinu, naravno zahvaljujući i vašoj uključenosti u rad sa djecom i suradnji.

Cilj ovakvog učenja je da učenici  postanu svjesni vlastite odgovornosti za svoj rad te razvijaju samostalnost u radu, a sve ostalo bit će rezultat toga rada.

Podsjetnik Vama i učenicima da je sutra 9.4.2020. redovna nastava po
ranijoj odluci zbog nadoknade nastave kao i subota 18.4.2020.PROLJETNI ODMOR UČENIKA POČINJE 10.4., A NASTAVA POČINJE 14.4.2020.

DRAGI UČENICI I RODITELJI VJERUJEM DA ĆESVE OVO BRZO ZAVRŠITI JER SVI VAS ŽELJNO ČEKAMO U ŠKOLI. U TOM DUHU I OZRAČJU ŽELIMO VAM OBILJE BLAGOSOVA  I DA  USKRS PROVEDETE U KRUGU  SVOJE OBITELJI... 

OSTANITE DOMA - OSTANITE ZDRAVI!

DJELATNICI VAŠE ŠKOLE

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 8. 4. 2020. 23:07

Besplatno savjetovanje roditelja - Centar za rehabilitaciju ERF-a Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,
 
ovim putem vas obavještavamo da zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19 te nemogućnosti da Centar za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu svoje usluge pruža direktnim putem, nudi roditeljima besplatno savjetovanje putem telefona vezano uz različita područja razvoja djeteta.

Brojevi telefona naših stručnjaka (psiholozi, edukacijski rehabilitatori, logopedi i socijalni pedagozi) prema područjima iz kojih naši stručnjaci pružaju podršku i savjetovanje, vrijeme u kojem ih možete nazvati nalaze se u letcima i obavijestima u prilogu (klikom na ::opširnije::)

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 8. 4. 2020. 08:41

Akcija besplatnog telefonskog savjetovanja u krizi

Nekad nam je  potreban razgovor i savjet stručne osobe. Hrvatska psihološka komora i Društvo psihologa Hrvatske pokrenuli su akciju besplatnog telefonskog savjetovanja u krizi.

Za Zadarsku županiju broj mobitela a koji se možete javiti je 0919446368, a mail adresa psiholoskosavjetovanjezd@gmail.com

Telefonska linija je otvorena 24 sata a mogu su javiti se roditelji i učenici.

Na telefon se javljaju psiholozi koji su tu da vas saslušaju i eventualno vam pomognu savjetom.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 6. 4. 2020. 09:56

Obavijest

Poštovani roditelji, dragi učenici,

drugi tjedan on-line nastave je iza nas. Znam da ste imali teškoća,
ali kako vidim ide to vama.
Kako čujete iz medija po najavi ministrice Divjak slijede naputci iz MZO o brojčanom ocjenjivanju učenika.

Jedan od temeljnih sadržaja roditeljske skrbi je i skrbiti o pravu
djeteta na odgoj, obrazovanje i školovanje.

Ako se učenik tijekom dana ne prijavi na virtualnu učionicu to se smatra izostankom. Izostanak s nastave treba roditelj opravdati.

Pratite redovito e-Dnevnik, a što vam ne bude jasno tu su učitelji ,
razrednici, stručna služba škole.

O svim novinama bit ćete pravovremeno obaviješteni preko stranica škole ili učitelja, razrednika.

Izdržat ćemo mi to, odgovornim ponašanjem, zajedništvom i podrškom olakšat ćemo sebi i drugima ovo teško razdoblje.

Nadam se uskoro u školi.

S poštovanjem.                           Ravnateljica: Kata Ivković,prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 29. 3. 2020. 19:22

Obavijest - UPIS PRVAŠA! VAŽNO!

Poštovani roditelji,
S obzirom na izvanrednu situaciju s kojom se suočavamo, a u skladu s odlukom ministrice te drugih nadležnih tijela i službi obustavljene su sve radnje vezano za UPIS PRVAŠA u prvi razred.
Odluka se odnosi na školu, ali i na liječnicu školske medicine te laboratorij.
Svi roditelji budućih prvaša  bit će pravodobno informirani o novim terminima kada nam to prilike dopuste.
Za pojedinačne preglede, savjetovanja, eventualna cijepljenja školska liječnica stoji na raspolaganju u svojoj ambulanti.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 25. 3. 2020. 12:05

Poveznice za virtualne učionice na Microsoft Teams

Dragi učenici,

ovdje su vam poveznice za virtualne učionice koje smo za vas napravili na Microsoft Teams

ČETVRTI RAZRED

PETI RAZRED

ŠESTI RAZRED

SEDMI RAZRED

OSMI RAZRED

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 17. 3. 2020. 08:58

Obavijest Službe za školsku medicinu

Poštovani, 

obzirom na epidemiološku situaciju  vezano za Covid-19 virus, a s ciljem zaštite zdravlja djece obustavljaju se pregledi djece pred upis u prvi razred osnovne škole na slijedećih 15 dana, a provedba laboratorijskih pretraga do daljnjega.

O daljnem obavljanju sistematskih pregleda predškolaca biti ćete pravovremeno informirani putem 

web stranica Zavoda za javno zdravstvo.

 

dr Nadia Cavenago Morović, spec za školsku med

voditelj Službe za školsku i adolescentnu medicinu

Zavod za javno zdravstvo zadar

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 16. 3. 2020. 18:07

Upute MZO Osnovnim i Srednjim školama Vijest ima dokument u privitku

VAŽNO!

U svim osnovnim i srednjim školama od ponedjeljka 16. ožujka neće se održavati nastava.

Sve potrebne informacije možete pronaći u priloženom dokumentu. 

(klik na ::opširnije::)

 

Ravnateljica: Kata Ivković

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 13. 3. 2020. 14:24

OBAVIJEST UČITELJIMA - VAŽNO!!!

Poštovani učitelji, Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) objavilo je smjernice za organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko komunikacijske tehnologije u slučaju eventualne promjene sigurnosne situacije zbog Korona virusa.

Naša obaveza je da napravimo virtualnu zbornicu i virtualne razrede. Stoga na web stranici škole objavljujem upute za rad sa aplikacijama koje omogućuju rad u virtualnim razredima. Mi smo uključeni u aplikaciju Microsoft Teams na kojoj je kreirana virtualna zbornica naše škole čiju poveznicu imate s lijeve strane (iznad e-dnevnika).

Obavezno pročitajte sljedeće upute!

 

Smjernice školama za organizaciju nastave na daljinu

OneNote - Upute učiteljima

Microsoft Teams

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 12. 3. 2020. 19:55

Maškare u školi

I ove smo godine veselo proslavili zadnji pokladni dan maškarama u školi. Maskirali su se svi, učenici i učitelji. Proveselili se u školskoj dvorani i birali najbolje, najsmješnije i najstrašnije maske.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 25. 2. 2020. 14:09

PLAN UPISA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

                                                                                    U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2020./2021. na području Zadarske županije upisuju se djeca koja do 1. travnja 2020. godine imaju navršenih šest godina života, kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis u osnovnu školu ili su privremeno oslobođena od školovanja ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Prijava djece (OBVEZNIKA) dorasle za upis u prvi razred osnovne škole za šk. god. 2020./2021. provodit će se:

ponedjeljak 27. siječnja 2020 od 8:00 do 13:30

utorak 28. siječnja 2020. od 8:00 do 12:30

srijeda 29. siječnja 2020. od 9:40 do 11:30

četvrtak 30. siječnja 2020. od 9:40 do 13:30

 

 

Roditelji (skrbnici) su obvezni obaviti predupis djece u prvi razred prema prebivalištu, odnosno prijavljenom boravištu.

Molimo ponijeti djetetov OIB

 

Na sistematski pregled potrebno je ponijeti Zubnu putovnicu koju ćete dobiti od tete u vrtiću.

 

O terminima sistematskih pregleda i testiranja obavijestit ćemo Vas putem mrežne stranice škole.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 20. 1. 2020. 08:41

Raspored nadoknade Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici,

u nastavku ove vijesti (klikom na opširnije) možete pročitati raspored nadoknade nastave za našu školu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 19. 12. 2019. 11:10

Večer matematike

Večer matematike skup je interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici, njihovi roditelji i učitelji. Ovakva druženja potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici, a svrha im je  popularizacija matematike te poticanje učenika za nastavak matematičkog obrazovanja. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, nesvjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.I ove godine naša se škola uključila u projekt. Učenici od prvog do osmog razreda, njihovi roditelji i učitelji proveli su vrlo aktivno i zabavno poslijepodne.

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 11. 12. 2019. 19:52

Sveti Nikola u našoj školi

 

              Sveti Nikola sa svojim vjernim pratiteljem Krampusom posjetio je našu školu i svoj dobroj djeci donio poklončić. Učenici su sa svojim učiteljicama pripremili i kratak prigodni program. Recitacije, pjesmice i lutkarsku predstavu.

 

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 6. 12. 2019. 15:14

Kazalište La La land

U našoj školi gostovalo je Kazalište La La Land iz Zagreba sa svojom zanimljivom, interaktivnom priredbom "Dan u laboratoriju Djeda Mraza".

Djeca su s oduševljenjem gledala i sudjelovala u predstavi.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 4. 12. 2019. 12:58

Vukovaru ZaDar

I ove smo se godine uključili u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Vukovar. U našoj školi prikupljalo se ulje. Unatoč štrajku prikupili smo nekoliko paketa ulja koje će biti otpremljeno u sabirni centar u školu Šimuna Kožičića Benje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 29. 11. 2019. 13:51

Odgovorno postupanje otpadom

Za učenike nižih razreda te predškolce Dječjeg vrtića Tulipan organizirano je predavanje o odgovornom postupanju otpadom. Djeca su slušala o različitim vrstama otpada, o recikliranju i zbrinjavanju i kompostiranju.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 14. 11. 2019. 11:54

Svjetski dan kravate

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Istodobno, kravata je i simbol Europe, ali i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti. Stoga Academia Cravatica proglašava da se 18. listopada svake godine obilježava hrvatski i svjetski Dan kravate . Naime, na taj dan izvedena je, 2003. godine, spektakularna instalacija Kravata oko Arene u Puli. Tom instalacijom, s najvećom kravatom na svijetu, simbolički je povezano antičko i suvremeno doba, a crvenom bojom kravate svijetu je upućena poruka ljubavi i suživota među ljudima i narodima.

 

Danas su svi učenici i učitelji u školu došli svečano odjeveni. Obižlježavamo Dan kravate i svima nam se oko vrata našao taj elegantni ukras. Djeca su sa svojim učiteljicama učila vezati kravatu , crtali su i pisali sve što o njoj znaju.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 18. 10. 2019. 12:33

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE

Dragi učenici, nastava počinje 9. rujna  u 8 sati.

Molimo, ponesite školske torbe kako biste mogli kući odnijeti udžbenike koji su stigli za vas.

Ravnateljica

Kata Ivković

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 30. 8. 2019. 08:24

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje školskog pribora za šk.god 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

NAPOMENA

Rok za podnošenje zahtjeva je do 9. rujna 2019. godine.

 

Dokument se nalazi u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 19. 8. 2019. 11:49

Poziv na testiranje kandidata Vijest ima dokument u privitku

Poštovani, u privitku objavljujemo raspored testiranja kandidata za radno mjesto tajnika/tajnice škole.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 12. 8. 2019. 10:50

Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi Vijest ima dokument u privitku

Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama Zadarske županije u školskoj godini 2019./2020. 

Dokumenti se nalaze u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 19. 7. 2019. 10:15

DODATNI OBRAZOVNI MATERIJALI Vijest ima dokument u privitku

Popis odabranih dodatnih materijala (radne bilježnice) za učenike prvog, petog i sedmog razreda (kemija, biologija i fizika) možete preuzeti u privitku.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 5. 7. 2019. 09:40

REZULTATI IZBORA UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Tablica izabranih udžbenika za šk. godinu 2019./2020. za 1. razred, 5. razred i 7. razred (kemija, bilogija i fizika) nalazi se u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 1. 7. 2019. 10:53

OBAVIJEST RODITELJIMA O NABAVI UDŽBENIKA I OSTALOG OBRAZOVNOG MATERIJALA ZA ŠK. GODINU 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Obavijest o nabavi udžbenika i ostalog obrazovnog materijala možete preuzeti u privitku. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 1. 7. 2019. 10:34

Obavijest o načinu realizacije odmora učenika OŠ Franka Lisice Polača u školskoj godini 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: mladenka maleš  datum: 22. 6. 2019. 18:37

Podjela svjedodžbi

Podjela svjedodžbi bit će

2. srpnja 2019. u 8 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 19. 6. 2019. 10:24

Obavijest o početku dopunske nastave Vijest ima dokument u privitku

Dopunska nastava za učenike sedmog i osmog razreda (fizika) počinje 24. lipnja 2019. i traje do 1. srpnja 2019.

Početak nastave je u 10:45.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 19. 6. 2019. 10:00

Dan škole

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate našu proslavu Dana škole.

OŠ Franka Lisice Polača 13. lipnja 2019.

 

Svečani program počinje u 9 sati.

 

Dobro nam došli!

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 4. 6. 2019. 08:58

Upisi u prvi razred

Upisi u prvi razred u školskoj godini 2019./2020. bit će od 4. do 7. lipnja (od 8 :30 do 12:30 sati) u matičnoj školi.

Sve informacije možete dobiti na brojeve telefona:

Telefon:

662-642

Telefon ravnateljice:

662-166

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 3. 6. 2019. 11:50

Predstavljanje zbirke "Tražim čovjeka"

U našoj školi u petak 24. svibnja, upriličeno je predstavljanje zbirke pjesama "Tražim čovjeka", polačkog pjesnika Josipa Prtenjače.

Svečanost su obogatili Zvonimir Peraić i Domagoj Dumančić kao i KUD Gradina koji su tradicijskim napjevima Ravnih kotara ispunili dvoranu.

Pjesme su uz samog pjesnika kazivali i naša učiteljica Marija Bobanović, Magdalena Leovac, Sabine Maslarda i profesor Vlatko Majić.

Recenziju knjige dali su profesori Margarita Šoša i Mile Marić.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 27. 5. 2019. 08:58

Radionice zavoda za javno zdravstvo

 

U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo za učenike predmetne nastave održane su edukativne radionice.

 

5. razred - Vršnjačko nasilje

7. razred - Sigurnost na internetu

8. razred - Alkohol

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 15. 5. 2019. 10:54

Staza glagoljaša

I ove godine učenici trećeg i sedmog razreda naše škole, s učiteljicom Marijanom Polegubić sudjeluju na manifestaciji Staza glagoljaša. Manifestacija se održava u organizaciji Udruge glagoljaša Zadar  uz potporu  Grada Zadra i Zadarske županije.

U sam projekt su uključene sljedeće škole:

  1. OŠ SV FILIP I JAKOV, SV. FILIP I JAKOV, VODITELJ – DANIJELA DEKOVIĆ, prof. učitelj savjetnik,
  2. OŠ  BARTULA KAŠIĆA, ZADAR,  VODITELJI – UČITELJICE RAZREDNE NASTAVE PŠ BOKANJAC
  3. OŠ ŠIMUNA KOŽIĆA BENJE, PŠ DIKLO, ZADAR, VODITELJI -SNJEŽANA DIKLAN, SUZANA LONČAR – MENOSKI I NATAŠA PETKOVIĆ, učiteljice razredne nastave,
  4. OŠ STJEPANA RADIĆA, BIBINJE, VODITELJ – MARIJANA KANDIĆ, prof.
  5. OŠ FRANKA LISICE, POLAČA,  VODITELJ – MARIJANA POLEGUBIĆ, učiteljice razredne nastave
  6. OŠ ZADARSKI OTOCI, ZADAR, – VODITELJI ŽELJKA DIKLAN, učitelj mentor, JASMINKA BRIŽIĆ, učitelj savjetnik  I RENATA ANDROVIĆ, učitelj mentor
  7. OŠ PRIVLAKA, PRIVLAKA, - VODITELJ ŠKOLSKA KNJIŽNIČARKA
  8. OŠ JURJA BARAKOVIĆA, RAŽANAC, - VODITELJ ANA ZEKANOVIĆ, učiteljica razredne nastave

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 15. 5. 2019. 10:48

Smotra tradicijske baštine osnovnih i srednjih škola Zadarske županije

 Naši su učenici iz Područne škole Tinj s vjeroučiteljem Krešimirom Erlićem sudjelovali na Smotri tradicijske baštine osnovnih i srednjih škola koja se ove godine održala u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Lišanima Ostrovičkim.

Predstavili su se vrlo zanimljivim kolom.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 7. 5. 2019. 08:10

Memorijalni sportski dan

Prije točno 28 godina svoj život na oltar Domovine položio je Franko Lisica, mladić iz Bibinja star tek 23 godine. Pripadnik specijalne policijske postrojbe poginuo je 2. svibnja 1991. na brdu Štrkovača iznad Polače. Franko je prva žrtva paravojnih postrojbi odmetnutih Srba i JNA u zadarskom kraju.

Izvor: URL: http://www.057info.hr/vijesti/2019-05-02/foto-obiljezena-28-godisnjica-pogibije-franka-lisice

Učenici i djelatnici naše škole, na brdo Štrkovača su odnijeli vijenac, zapalili svijeće i pomolili se u znak sjećanja na Franka Lisicu po kojem naša škola s ponosom nosi ime.

 

Nakon toga sportskim natjecanjima zaokružili smo ovaj poseban dan sjećanja.

Fotografije sportskih natjecanja pogledajte klikom na ::opširnije::

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 3. 5. 2019. 10:46

Zelena čistka

I ove godine smo se vrlo rado uključili u akciju Zelena čistka. Čistili smo školski okoliš i dio mjesta u blizini škole.

Prikupili smo raznolikog otpada koji su odvezli vrijedni radnici Komunalnog poduzeća Polača. Očistili smo i školski tavan.

U okolini škole prikupili smo oko 700 kilograma smeća.

Pohvala našim vrijednim ručicama.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 17. 4. 2019. 12:46

Mali dinosaur

                                                                                                                     

U našoj školi gostovalo je Kazalište lutaka Zadar s predstavom "Mali dinosaur"

 

Da bi odrastao moraš učiti.
Moraš tražiti.
Moraš svijet otkrivati.
Znam da se bojiš, ali ne boj se, samo tako ćeš upoznati prijatelje, samo ćeš tako doživjeti neobične stvari.
I vjeruj mi, prestat ćeš se bojati. Jer kad strahu pogledaš u oči on će nestati.
Ne lažemo. Dođi i uvjeri se.

Sunny Sunninsky

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 15. 4. 2019. 12:19

Dan otvorenih vrata

U petak 5. travnja 2019. godine u našoj školi obilježili smo „Dan otvorenih vrata.“

Predstavili smo radove naših učenika koji su bili namijenjeni prodaji. Budući da je ovo korizmeno vrijeme, prikupljena sredstva upućena su potrebitima, a dio sredstava doniran je za akciju UNICEF-a.

Našu školu posjetio je nadbiskup Želimir Puljić i uživao u programu koji smo priredili.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 6. 4. 2019. 09:22

Zeleni korak

                                                                                                                        Ove godine uključili smo se u akciju prikupljanja starog papira "Zeleni korak".

Svaka škola koja sudjeluje u akciji Zeleni korak bit će nagrađena od strane Unijapapira s iznosom ekvivalentnim otkupnoj cijeni po jedinici težine (500 kn / toni),

Nakon objave rezultata, deset najboljih škola koje sakupe najviše starog papira dobit će priznanje za postignuće koje su ostvarile po pitanju očuvanja okoliša te  će im biti uručena nagrada. Nagrade će biti uručene svakoj školi ponaosob, o čemu će pobjednici akcije biti pravovremeno obaviješteni.

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 4. 4. 2019. 09:11

Dan otvorenih vrata

 

 

 

POZIV

 

U petak 5. travnja 2019. godine u našoj školi obilježavamo „Dane otvorenih vrata.“

Vidjet ćete radove naših učenika koje možete kupiti. Budući da je ovo korizmeno vrijeme, prikupljena sredstva namijenjena su potrebitima.

Istoga dana našu školu posjetit će nadbiskup Želimir Puljić u 11,00 sati.

 

SVI STE DOBRO DOŠLI – RADUJEMO SE SUSRETU

Ravnateljica  Kata Ivković, prof.

   

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 27. 3. 2019. 10:05

Maškare u našoj školi

U našoj školi organizirali smo veselu maškaranu povorku te nastup i igre u školskoj dvorani.

Nagradili smo najbolje grupne i pojedinačne maske, najkreativnije, najsmješnije i najstrašnije.

Fotografije pogledajte klikom na ::opširnije::

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANDREA GAMBIRAŽA  datum: 5. 3. 2019. 17:58
» Arhiva naših vijesti    
 


Sada je

Koliko nas je online?

PŠ Tinj

Školski kurikul i GPP

Popis udžbenika

Raspored zvona

Vremenik

Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 5. 2013.

Ukupno: 124822
Ovaj mjesec: 656
Ovaj tjedan: 5
Danas: 5

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Grb Eko skupine Palatium


Anketa
Koji vam je najbolji predmet?

Učenje i zabava

 

 


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju